top of page

Onze projecten in 2024, enkele voorbeelden.

Ziehier enkele voorbeelden van projecten waarin we topkwaliteit leverden aan een correcte prijs. Dit zeggen we niet zelf, dit zeggen onze klanten.

TRANSFARM

 

Onderzoekers van de KULeuven hebben op hun proefboerderij Transfarm een revolutionaire luchtwasser geïnstalleerd die het nitraatprobleem van intensieve landbouw op een ingrijpende manier kan helpen oplossen. Wij maakten voor de onderzoekers een filmpje.

 

In stallucht zit stikstof in de vorm van ammoniak. Die is afkomstig van de dieren. Als die ammoniak naar buiten gaat; en neervalt in de omgeving, hebben we het stikstofprobleem. De nieuwe chemische luchtwasser haalt tot 95% van die stikstof uit de stallucht. Resultaat is propere lucht naar buiten en de gevangen ammoniak wordt omgezet tot ammoniumnitraat, wat kan dienen als kunstmest. 

Eigen aan de nieuwe luchtwasser is dat alle nodige chemische stoffen ter plaatse gemaakt worden met een plasmareactor. Een plasmareactor is een soort bliksem in een buis, waarbij er chemische reacties mogelijk zijn die in een gewoon labo niet kunnen. 

bottom of page