top of page

Topkwaliteit, van journalistiek tot productie.

De Broodkasters is een groep van journalisten, regisseurs, camera- en geluidsmensen, monteurs, marketeers en ICT-ers die hun expertise samenbrengen in een transparante structuur.

DBK William Laenen foto.jpg

William Laenen (coördinator) is journalist met ervaring. Hij werkte jarenlang voor VRT NWS. Hij interviewde ministers maar evengoed daklozen, maakte reportages over wetenschappers maar ook over mensen in maatwerkbedrijven. Met evenveel respect. Ieder heeft zijn verhaal.

DBK Jo Algoed foto - cropped.jpg

Jo Algoed (coördinator) is marketeer, informaticus, bedrijfseconoom, leraar en wetenschapscommunicator.

Hij bracht zijn professionele carriere door als marketing manager en social media manager, met specifieke expertise van marketing & promotie, social mediacampagnes, wetenschappelijke aanpak en informatica-tools.

De Broodkasters hebben als groep professionele multimedia-productiemakers een ruime kennis van

  • didactiek en journalistiek

  • productie, regie, camerawerk, klankopname en montage

  • internet-technologie en sociale media

  • marketing en communicatie.

 

 

Het is dit samenspel van kennisdomeinen die een moderne informatieve video- of multimedia-productie verschillend maakt van de vele huis-, tuin- en keukenfilmpjes die je op YouTube kan zien. Bedrijven en instellingen vragen naar professioneel aangemaakt materiaal, want daarmee kunnen andere inspanningen die er nu gebeuren (steeds weerkomende vragen op helpdesks, handleidingen die weinig gelezen worden, uitleg die ter plaatse gegeven moet worden) vervangen worden door goedgemaakt online beeldmateriaal.

 

Voor elk project wordt gekeken welke expertise door De Broodkasters kan worden ingebracht. De opdracht wordt door zowel interne medewerkers als externe free-lancers uitgevoerd. Het werk wordt tijdig afgeleverd op basis van een projectplan. Er wordt vlot en efficiënt gewerkt, met oog voor een scherp budget. De Broodkasters werken aan eigen opdrachten maar treden ook op als ‘onderaannemer’ voor productiehuizen en reclamebureau’s.

bottom of page